Bitnamuun je ljubiteljska skupina performerjev, ki deluje v okviru kulturnega in umetniškega društva Ponor in katere osnovno vodilo je predvsem raziskovanje fizičnega dialoga. Zametki skupine so se oblikovali v plesnem studiu Intakt, predvsem na učnih urah talnih tehnik, ki jih je v tistem obdobju vodila plesalka in koreografinja Jana Menger.

Leta 2006 se je skupina odločila za intenzivnejše sodelovanje in pričela pripravljati svojo prvo predstavo z naslovom Igrišče. Oktobra 2007 je skupina dokončno postala samostojna in neodvisna. Pričel se je kreativni proces ustvarjanja novih predstav z uveljavljenimi mentoricami in mentorji iz področja sodobnega plesa, fizičnega gledališča in igre. Steklo je vzajemno sodelovanje in proces izmenjave gibov, glasov in idej, ki so rezultirali v več odrskih produkcijah.

V sezoni 2007/08 nastaneta dve miniaturki in en plesni film. Pod mentorstvom Rosane Hribar tako nastane predstava Oh Janez, roza barva je za Barbike! Pod mentorstvom Jane Menger pa predstava 24 mož in 4 konji ter istoimenski kratkometražni plesni film. Leta 2008 skupina gostuje tudi v predstavi Branka Potočana in Fourklor Glej ga zlomka! V letu 2009 se skupina s prihodom mentorja Borisa Kosa začne spoznavati z osnovami igre in pod njegovim mentorstvom ter mentorstvom Jane Menger zasnuje tudi celovečerno predstavo “Kdo ima poškodovane čevlje?” Skupina se svojih predstav loteva celostno, saj sama poskrbi za celotno produkcijo in izvedbo. Poleg kreativnega procesa je za skupino osnovnega pomena tudi tehnično izobraževanje. Poleg že omenjenih, so s svojim plesnim znanjem skupino obogatili še Gregor Luštek, Dušan Teropšić, Branko Potočan in Igor Sviderski.

Trenutni člani in članice skupine so: Hana Alhadi, Matic Bobnar, Alja Bulič, Maša Ceglar, Tanja Cirman, Nina Djekić, Katja Florjanc, Tea Grahek, Urša Kanjir, Bernarda Kristan, Urša Sterle, Ines Šimunić, Andreja Vezovnik in Miha Vlaj.